Mustikkaretkiä muistellessa

Takana on huikea mustikkakesä. Valtavaksi paisuneita tummansinisiä mollukoita kasvoi lähimetsissä eikä niitä voinut vastustaa. Tänään rupesi tekemään hillittömästi mieli vanhan ajan maitokiisseliä, jota kotona aikoinaan syötiin marjojen tai hillon kanssa.

Jääkaapissa sattui olemaan täysmaitoa, joka on ainoa oikea valinta tähän ruokalajiin. Tein siitä (4 dl) kiisselin maissitärkkelyspaketin ohjeen mukaan. Sen verran sovelsin, että lisäsin vaniljalla ja sokerilla maustettuun kiisseliin noin desin verran Lidlin kreikkalaista jogurttia. Tätä sekoitusta sitten ladoin kerroksittain pakastettujen mustikoiden kanssa laseihin. Tästä määrästä tuli neljä annosta (tai kaksi jättiannosta).

Niin hyvää tuli, että täytyy varmaan tehdä joskus uudelleenkin. Kiisselistä voisi tehdä löysempää – nyt maissitärkkelystä oli noin 1 rkl jokaista maitodesiä kohti ja lopputulos oli vanukasmainen. Tuossa kuvassa on vielä mustikoiden päällä ripaus demererasokeria.

Edit 25.11. Hyvää tulee myös, kun korvaa osan maidosta kookosmaidolla (2 dl). Mustikoiden tilalle säilykepersikoita. Nam!

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s