Pizzaa ja kotijäätelöä

Kestosuosikkimme pizzan resepti kaipasi vähän päivitystä. Aloitetaan pohjasta. Koska pizzaa oli tarkoitus syödä tänään, kyseeseen eivät tulleet pitkään jääkaapissa kohotettavat versiot. Kelvollinen ohje löytyi täältä. Jauhoina erikoisvehnäjauho eli se kakkujauhona tunnettu karkeus. Taikina oli melko pehmeää käsiteltävää, mutta venyttely ja taputtelu jauhotetuin käsin tuotti tulosta. Pizzakiveä emme (vielä) omista, mutta pellin esilämmitys teki varmaan osansa pohjan rapeuteen. Uuniin riittävästi lämpöä eli meillä oli 275 astetta.

Täytteet eivät olleet mitenkään erityisiä: sausage rollsien kanssa nautitun tomaattikastikkeen jämät, paistettua broileria, tomaattia, persikkaa, fetaa ja oliiviöljyssä kuullotettua sipulia ja valkosipulia. Sipulit menivät toiseen pizzaan ja persikat toiseen. Sipulipizza sai makua vielä nokareesta savujuustoa, muuten juustona käytettiin ihan perus-Pohjanpoikaa.

Parasta tähän asti valmistamistamme pizzoista.

Jälkkärinä oli itse tehtyä jäätelöä. Ostimme viime kesänä minikokoisen OBH-Nordica -jäätelökoneen ja monia reseptejä olemme jo testailleet. Kokeilematta oli vielä keitetty jäätelömassa, jonka päätin valmistaa ihan koneen mukana tulleella ohjeella, joka on tiivistettynä tässä:

Vaniljajäätelö (2 pientä annosta, vajaa koneen kulhollinen)

2 keltuaista

vajaa 1/2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

3/4 dl maitoa

3/4 dl kuohukermaa

(jotta ei olisi liian pliisua, lisäsimme pähkinäsuklaarouhetta)

Keltuaiset vaahdotetaan vaaleaksi, sokeri lisätään vähitellen. Kuumennetaan maito. Sekoitetaan kerma keltuaisvaahdon joukkoon ja lisätään kuuma maito hyvin sekoittaen. Kuumennetaan pinnoitetussa kasarissa hyvin sekoittaen kunnes sakenee. Saa pulpahtaa, mutta ei kiehuteta. Jäähdytetään hyvin ja valmistetaan koneen ohjeen mukaisesti. Koostumus melko hyvä, vähän kuohkeampaa saisi olla. Suklaa toimii aina.

Tarkkaavainen katsoja huomaa epämääräisen möykyn jäätelön päällä. Se on itse tehty marenki. Johonkin ne valkuaiset piti käyttää…eli eikun vaahdoksi vajaan sokeridesin kanssa, mausteeksi kookoshiutaleita ja pari myllynkierrosta suolaa. Uuniin 125, n. 45 min + jälkilämmöt päälle. Hyviä. Ensi kerralla voisi lämpöä vähentää ja aikaa pidentää. Tavoitteena ruskistumaton marenki.

ARVOSSANAT: Kana-persikka-fetapitsa 9
Kana-sipuli-feta-pitsa 8,5
Suklaa-pähkinärouhejäätelö 7-

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s