Rahkapiirakka

Tämä ohje on pyörinyt vuosia perhepiirissä ja menestys on aina taattu. Vastaava löytyy varmaan jostain netin syövereistä, mutta tässä reseptivihkostani kopioitu ohje:

RAHKAPIIRAKKA

4 lasia vehnäjauhoja

2 lasia sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 rkl vaniljasokeria

Sekoita edellä luetellut aineet keskenään. Lisää 250 g sulatettua voita. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen puoleen lisätään 1 muna ja 1 purkki kermaviiliä (=pohjaosa). Toinen osa taikinasta laitetaan piirakan päälle muruina.

Väliosaa varten sekoita:

2 prk rahkaa

1 lasi sokeria

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

1 sitruunan mehu

Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Levitä päälle täyte ja sen päälle taikinamurut. Paista 200 asteessa n. 1/2 tuntia.

Piirakasta on tehty lukuisia muunnelmia ja tällä kertaa rahkana oli Arlan kaneli-omenarahka (sokerin määrä voi olla reilusti pienempi). Lisäksi pilkoin pari Lobo-omppua rahkan päälle. Valitettavasti makurahkoissa on usein keinotekoinen maku – niin tässäkin. Muuten tuli hyvää. Rahkan seuraksi sopivat erityisen hyvin myös happamanpuoleiset marjat kuten punaherukka tai puolukka. Myös raparperi toimii. Perusohje on kyllä hyvää ilman mitään lisukkeita – silloinhan tuon sitruunan maku tulee hyvin esille. Rasvana oli puolet voita, puolet leivontaan sopivaa kevytlevitettä. Piirakka on parasta tekeytyneenä (eli näpit irti paistopäivänä). Pakastaminen vain parantaa ja mehevöittää piirakkaa.

Lopuksi lisää ikkunasta bongattua. En ehkä tiedä terhakampaa otusta kuin sinitintti!

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s