Kaksi kiloa porsaan ulkofilettä

Valmistin perjantaina kaksi possuruokaa 2kg lihamöhkäleestä – kissalle jäivät ihraisimmat rääppeet. Liha oli viimeisen myyntipäivän tavaraa 12 eurolla, mutta laatu oli mainio. Oikea pikkujoulupläjäys. 🙂

Possunlihakääryleet

Ensimmäisenä töräytin Hesarin ohjeen mukaisen tupla-annoksen ns. ”mummonkääryleitä”. Tällä kertaa – harvinaista kyllä – lähes ohjeen mukaan. Maku kastikkeessa oli mieto, mutta melko lihaisan hienostunut ja mukavan happaman smetananainen.  Lihan välissä oli luumua, sinappia ja ananasta.

Ilman ohjetta olisin laittanut paremmat höökipöhinät kehiin, mutta maukkaan perunamuusin lisänä miedompikin kastike pelitti ihan hyvin. Muusissa oli tyypilliseen tapaan voita, täysmaitoa, valkopippuria ja salaista asettani, S-marketin yrttisuolaa, joka sopii muusiin mainiosti.

Joku muu täyte voisi toimia luumua ja ananasta paremmin ja lihan voisi hakata ohuemmiksi kääryleiksi.

ARVOSANA: 7+

Tulinen possupata

Lopusta kilosta tein possupataa lantun, porkkanan, sipulin ja chilin kera. Sekaan pari tölkkiä tomaattimurskaa ja jumpetin monta lihaliemikuutiota.

Menin ajatuksissani laittamaan kolme punaista chiliä sekaan ja padasta tuli liian tulista. 😦 Netistä piti hakea ohjeita laimentamiseen. Päätin pistää osaan padasta 2,5 dl kermaa joukkoon ja lisää lihaliemikuutioita. Laimennus onnistui ja potilas parani!

Pata nautittiin tumman riisin kanssa. Liha maistui mainiolle ja padassa pitkään pöhisseet juurekset olivat imeneet itsensä täyteen mehukkuutta, kuten tavallisesti.

ARVOSANA: 7,5005001-005

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s