Kohvimaitselised brownie’d

Viime kesänä sain sisarelta Pärnun tuliaisina leivontakirjan. Kirjan kuvitus on herkullinen ja houkuttelee kokeilemaan reseptejä. Tässä kahvinmakuiset browniet. Ulkonäkö ei ole aivan kirjan mukainen ja koostiksessakin olisi varmaan toivomisen varaa, mutta maku ratkaisee. Päältä rapsakka ja keskeltä ”sticky” leivonnainen maistui hyvältä vaniljajätskin kanssa. Kirjan tekijät kuvailevat koostumusta: Kook peab tikuga proovides olema seest veidi niiske ja pealt krõbe. Tässä ohje alkuperäiskielellä, kukin saa tulkita kuten parhaaksi näkee. Paistoaika oli kyllä meidän uunissa pidempi, tosin vuokakin oli paksua keraamista mallia.

PÕHI:

175 g tumedat šokolaadi

175 g võid

0,5 dl espressot või väga kanget kohvi

3 muna

2,5 dl suhkrut

1 dl jahu

100 g metspähkleid

PEALE: 200 g Dajmi sokolaadi       SERVEERIMISEKS: vanillijäätist

Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis või ja tõsta kastrul pliidilt. Lisa šokolaad ja sega seni, kuni see on sulanud. Lisa kohv. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa šokolaadisegule. Sega ettevaatlikult juurde jahu ja hakitud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 25 cm vormi. Puista peale hakitud Dajmi šokolaad ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri soojalt koos vanillijäätisega.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s