Suomalainen lasagne

001-005

Suomalainen lasagne, eli täytettyjä lettuja. Työläämpi kuin tavallinen lasagne, koska letut pitää värkätä itse. Työjärjestys oli seuraava:

  1. Valmistetaan lätyt
  2. Pöristetään 4 porkkanaa, paprika ja sipuli pannulla pieniksi kuutioituina
  3. Valmistetaan tomaattisalsa murskasta
  4. Pöristetään brolilerinsuikaleet pannulla ja maustetaan
  5. Valmistetaan juustokastike, eli maitokastike + juustoraaste
  6. Pilkotaan feta
  7. Levitetään lätyt työalustalle
  8. Jaetaan täyte tasan lättyjen kesken, juustokastike sisään
  9. Kääritään lätyt ja laitetaan vuokaan, yhteensä 10 lättyä
  10. Päälle tomaattisalsa ja Oltermanni-juustoa
  11. Pöristetään uunissa ainakin 25 minuuttia

Apukokki eli ”pilks pilks osasto” teki tapansa mukaan lätyt ja juustokastikkeen, pääkokki hoiti loput. Pääkokki teki – harvinaista kyllä – lisukkeeksi omin pikku kätösin raastettua porkkanaraastetta ananaksen kera ja raasteesta tulikin tavallista muhevampaa.

Ruoka oli tietenkin aika hyvää, mutta jotakin ekstraa olisi ehkä kaivattu. Fetat saattavat olla tällaisessa ruuassa ”turhia”, kanaa voisi olla enemmän, juustokastiketta voisi olla enemmän, salsassa voisi olla enemmän höökiä ja rouheammat lätyt saattaisivat toimia paremmin.

ARVOSANA: 8+

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s