Luumuiset muffinssit

Taatelikakku on ollut kestosuosikkini näin joulun aikaan. Nyt päätin kokeilla jotain vastaavaa kuivatuista luumuista. Ohje löytyy täältä. Kakkuvuoan sijasta laitoin taikinan muffinssipellille, kahta koloa vaille kaksi pellillistä tuli eli 22 kpl.

Osa muffinsseista kuorrutettiin seoksella: tomusokeria, maustamatonta tuorejuustoa, vaniljasokeria ja Pumpsukan improvisoimaa praliinia hienoksi jauhettuna. Praliinin valmistus: 2 dl sokeria ja pari rkl vettä keitetään paksupohjaisessa kattilassa kunnes seos on sopivan ruskeaa. Kaadetaan leivinpaperille ja päälle suolattuja maapähkinöitä. Jähmettynyt ja jäähtynyt levy hienonnettiin tehosekoittimessa. Tätä pitää ehkä vähän vielä kehitellä, tämä oli sellainen ex-temporejuttu.

Tällaisia muffinssejahan ei pitäisi syödä leipomispäivänä, koska muutaman päivän tekeytyminen tekee niistä mehukkaampia. No, tietenkin niitä maisteltiin ja hyviä ovat jo nyt. Seuraavalla kerralla osan luumuista voisi pilkkoa paloina taikinaan.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s