Maapähkinätoffeeta

Joulu tuli vietettyä varsin maltillisesti makeisten syömisen osalta, joten karkki maistuu edelleen. Sisaren kanssa tehtiin pyhinä erä toffeekarkkeja, joista tuli vähän liian makeita. Tänään testasin samaa ohjetta uudelleen laittamalla joukkoon suolapähkinöitä. Perusohje on peräisin vanhasta keittokirjasta ja sitähän saa itse kukin maustaa haluamallaan tavalla. Tästä pienestä annoksesta tuli n. 30 kpl pehmeitä, sitkeähköjä, mutta oikein maukkaita toffeekarkkeja.

Maapähkinätoffeet

1 dl kermaa

1 dl tummaa siirappia

1 dl sokeria

Sekoitetaan keskenään ja keitetään puolisen tuntia (kunnes kylmään veteen tiputettu pisara kovettuu sopivaksi).

Lisätään n. 25 g voita ja suolapähkinät.

Laitetaan massa karkkivuokiin tai leivinpaperoituun vuokaan jähmettymään.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s