Cookies

Pitkästä aikaa leivoin pikkuleipiä vanhasta reseptikansiosta löytyneellä ohjeella. Cookiesit ovat melko suuria – jos olisi jaksanut väkertää pienempiä, niistä olisi tullut rapeampia. Suklaana Pandan tumma ja Pirkka valkosuklaa-hasselpähkinä. Leivontasuklailla olisi ehkä saanut paremman lopputuloksen. Ohjeesta poikkesin myös siinä, että lorautin tilkan maitoa taikinaan, joka tuntui liian jäykältä (johtui ehkä liian runsaasta suklaamäärästä+pähkinöistä).

Kuvassa taustalla komeilee alesta mukaan tarttunut espressopannu. Entinen oli jo käytössä kulunut. Tässäpä ohje pikkuleipiin:

Rouheiset kahden suklaan pikkuleivät (n. 24 kpl)

75 g rasvaa

100 g sokeria

175 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

175 g taloussuklaata

100 g valkoista suklaata

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Vatkaa kananmunaa hiukan. Rouhi suklaa. Sekoita kaikki ainekset hyvin. Laita lusikalla pellille sopivan kokoisia nokareita. Paista 180 asteessa kymmenisen minuuttia.

 

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s