Kookoksella ja kaakaonibseillä höystetyt kauralastut

Kauralastut ovat kestosuosikkini, kun tekee mieli jotain helppoa leivonnaista kahvin kanssa. Tänään tein vanhasta perusreseptistä (kirjasta Hyvää ruokahalua, kotikokin parhaat leivontaohjeet) uuden muunnoksen. Tässä alkuperäinen ohje, muunnokset suluissa:

Kauralastut (22-24 kpl reilunkokoisia lastuja)

3 dl kauraryynejä (korvasin reilun 1/2 dl ryyneistä kookoshiutaleilla ja kaakaonibseillä)

2 dl sokeria

100 g sulatettua voita (vähempikin riittää, käytin ehkä n. 75 g rasvaa, osittain voita, osittain 60 % margariinia ja lorauksen rypsiöljyä)

1 tl leivinjauhetta

2 rkl vehnäjauhoja

1 kananmuna

Paistetaan 200 asteessa 5-8 min. Kohoavat ja leviävät kovasti ja kun siitä laskeutuvat, seuraava vaihe onkin sitten helposti kärähtäminen. Eli ei siis kannata multitaskingia harrastaa paistamisen aikana.

Kaakaonibseja saa esim. luontaistuotekaupasta. Ovat varsin tujua tavaraa ja väkevähköjä maultaan eivätkä ole makean ystävänä tunnetun Pumpsukan mieleen. Saa nähdä, saanko syödä kaikki kauralastut itse.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s