Perunajuustokeittoja ja leipulia

Kuvassa on perunajuustokeitto intialaisittain.
003-010

Resepti:
– 9 pientä perunaa
– porkkana
– puolikas paprika
– kaksi sipulia
– kunnon ropsaus kuivattua purjosipulia
– 3 Lidlin kasviskuutiota
– valkopippuria
– ripaus inkivääriä
– purkki uutta Arla Apetina India sulatejuustoa.
– persiljaa
– 1L vettä

Kaikki soosiksi sauvasekoittimella.

Toinen keitto oli samanmoinen Creme Bonjour savuporo-sulatejuustolla, ilman porkkanaa ja paprikaa. Hyviä keittoja molemmat.

KEITTOJEN ARVOSANA: 8+

Kettutyttö leipaisi keiton kaveriksi PELTILEIPÄÄ:

5 dl maitoa + vettä
loraus tummaa siirappia
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
yhteensä 1,5 dl kaurahiutaleita ja -leseitä sekä auringonkukansiemeniä
1 pss kuivahiivaa (sekoitetaan jauhoihin)
n. 2,5 dl ruisjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja

Lämmitetään neste ja sekoitetaan muut aineet siihen puuhaarukalla. Taikina jätetään löysäksi. Annetaan levätä hetki ja levitetään sitten leivinpaperoidulle pellille. Kohotetaan reilu puoli tuntia lämpimässä paikassa (voi esimerkiksi lämmittää vähän uunia ja laittaa sinne kohoamaan liinan alle). Päälle ripotellaan ruisjauhoja ja auringonkukansiemeniä. Paistetaan 225 asteessa n. 20 min.

Nopea ja helppo leipä ilman taikinan alustamista. Hyvääkin oli. Arvosana 8.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s