Tomaatti-basilikafocaccia

Tänään oli yrttipäivä. Kylvin ja koulin ikkunayrttejä. Vihreyttä keittiöön saatiin valmiilla ruukkuyrteillä (ainakin hetkeksi), jotka keksittiin laittaa amppeliin roikkumaan. Ylistyksenä basilikan ja tomaatin liitolle leivoin focacciaa ohjeella,  joka löytyi kirjasta Lisää lipstikkaa, rohkeasti rosmariinia. Kirjassa reseptin nimi on tomaatti-oreganofocaccia. Juuri tänään lähikaupassa ei ollut oreganoa, siksi siis basilika kehiin.

TOMAATTI-BASILIKAFOCACCIA

2,5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

3 rkl oliiviöljyä

2,5 tl suolaa (laitoin vain kaksi)

2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

2 rkl tomaattipyreetä

2,5 dl sämpyläjauhoja

2,5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle miniluumutomaatteja, mustia oliiveja, merisuolaa ja oliiviöljyä.

Sekoita n. 42-asteiseen veteen suola, öljy ja kuivahiiva (itse kyllä laitoin hiivan jauhojen joukossa). Sekoita joukkoon basilika ja tomaattipyre. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaa hitaasti yleiskoneessa 5-10 min mukavan sitkon saamiseksi. Kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Painele/levitä (löysä) taikina vuokaan. Kohota. Sivele öljyllä, painele pintaan tomaatit ja oliivit. Ripottele pinnalle merisuolaa. Paista 170 asteessa n. 30 min. Pirskottele vielä kuuman leivän päälle oliiviöljyä ja halutessasi tuoretta basilikaa.

Mehevää ja maukasta! Arvosana 9+

Tässä vielä vähän vihreitä kuvia. Itse kylvetyt basilikat ovat vielä onnettomia rääpäleitä. Kukkaruukuissa anopinhammas, joku muorinkukka ja rönsylinja.

003-011

005-003

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s