Lampunvarjostimen uusi elämä

Olohuoneen nurkassa oleva jalkalamppu on jo pitkään rumentanut huushollia. Sininen varjostimen väri ei ole aikoihin sopinut muuhun sisustukseen, mutta uuttakaan en ole saanut aikaiseksi ostaa. Katselin netistä erilaisia virkattuja varjostimia, mutta päädyin tekemään tämän lopulta ilman ohjetta. Aloittaessa ei ollut vielä hajuakaan lopputuloksesta. Tällainen siitä sitten tuli.

Sovitin tekelettä usein työn edetessä ja olen kohtalaisen tyytyväinen lopputulokseen. Väritys olisi voinut olla toisenlainenkin (= yksivärinen), mutta kuten aina innostuksen iskiessä on tyydyttävä käsillä olevaan lankavarastoon. Tässä vaaleanvihreä lanka on Blend bamboo ja valkoinen jotain tosi vanhaa markettilankaa, jonka nimestä ei ole tietoa.

Kolmosen koukku oli käsialalle sopiva. Varjostin on virkattu pylväillä. Nypyissä on seitsemän yhteen virkattua pylvästä. Levennyksiä on tehty sinne tänne, kaksi tai neljä kertaa kerroksellaan. Alareunaan on virkattu parin pylväskerroksen alavara, johon on tehty reilusti kavennuksia. Yläreunassa yksi pylväskerros. Sekä ylä- että alareunaan pujottelin vielä langan ja kiristin sen avulla päällisen paikoilleen vanhan varjostimen päälle.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s