Terveisiä ”Puuhamaasta”

Kettutyttö vietti reilun viikon kotipaikkakunnalla kevättouhujen merkeissä. Eipä siellä paljon neulominen ja virkkaaminen mieleen tullut, kun pääsi ulkotöihin. Netissäkään en käynyt kertaakaan.

Kolme pientä oravanpoikaa seurasi ujosti touhuja kunnes emo kantoi ne yksitellen metsän suojiin. Ilmeisesti aiemmin hiljaisen pihan yhtäkkiä lisääntynyt toiminta häiritsi niitä. Pesänä oli alun perin kuvassa näkyvä pihan hopeapajun pönttö. Toinen harvinaisempi luontohavainto oli kaksi nuorta hirveä kotipellolla. Kamera ei tietenkään ollut silloin käsillä.

Suurin osa ajasta kului ulkorakennusten maalaamiseen. Nyt pihasauna, autotalli, leikkimökki ja vajan virkaa hoitava entinen koirankoppi saivat uuden ilmeen, kun Kettutyttö sisarineen pääsi vauhtiin. Vielä jäi työn sarkaa jäljellekin.

Ylä-Savon korkeuksilla ei savimaahan vielä näin aikaisin voinut juuri mitään kylvää. Tai olisi voinut, mutta aiemmista kokemuksista viisastuneena päätimme lykätä kylvöjä ja antaa maan lämmetä kunnolla. Esikasvatetut valkosipulit päätyivät kuitenkin eilen maan uumeniin. Komeat juuret ne olivat jo ehtineet kasvattaakin.

Kotiin palattua kisulikin sai nuuskia kevään tuoksuja kotipihasta poimituista kukkasista. Viljelyhommat jatkuvat parvekkeella. Taimihävikkiä oli poissaoloni aikana tullut hieman…

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s