Parvekeviljelyä

Tänä vuonna olemme ensimmäistä kertaa kokeilleet siemenestä asti viljelyä keittiön ikkunalla ja parvekkeella. Aikaisemmin parvekkeelle on ostettu valmiita taimia. Lupaavalta näyttää ainakin tässä vaiheessa. Puutarhamultaa on kulunut tähän mennessä 40 litraa ja lisäksi yrttien taimikasvatusmultaa muutamia litroja.

Chili kukkii. Kasvi on nyt jo kaunis, vaikka se ei tuottaisi yhtään hedelmää. Chilin siemenet ovat peräisin kaupan vihannestiskiltä ostetuista punaisista pikkuchileistä. Sen kummemmasta chilihifistelystä ei meillä vielä ole kyse :). Parina aiempana kesänä parvekkeella on ollut taimitarhasta ostettu chili ja hyvin ovat satoa tuottaneet.

Timjamia kannattaa kasvattaa jo pelkästään sen tuoksun vuoksi. Melko hidaskasvuista toukoa tämä on – nämä siemenet on laitettu itämään keittiön ikkunalle 6.4. Osassa lehtiä on jotain pientä vikaa, mutta mitään ötököitä ei näy…

Silopersiljakin alkaa saada lehtiinsä muotoa. Tämä on toinen kylvös (6.5.), koska ensimmäisiin taimiin tuli heti alussa jotain valkeita laikkuja. Nämä näyttävät terveiltä ainakin toistaiseksi.

Toinen persilja on kaupasta ostetun ruukkupersiljan jatkokasvatusversio. Kaikki kuvassa näkyvä on uutta kasvua.

Tammenlehtisalaatista päästään jo korjaamaan satoa. Lehdet ovat vähän vaaleita ja hentoja, mutta maku hyvä. Uutta lehti- ja tammenlehtisalaattia on jo kylvetty.

Jotain parvekkeella kukkiikin. Siemenestä kasvatettuja samettikukkia on useammassa ruukussa. Siemenet on kylvetty suoraan pikkuisiin purkkeihin joskus huhtikuun puolenvälin maissa. Taimia ei siis koulittu lainkaan. Taustalla pilkistävät pikkuruiset retiisintaimet.

Tomaatinviljelijän uramme ei näytä kovin lupaavalta. Nämä pensastomaatin taimet kärsivät jossain vaiheessa kuivuudesta (hmmm…) ja ehkä valonkin puuttesta. En ole koskaan kasvattanut tomaattia, joten odotuksetkaan eivät kovin korkealla ole. Länsiparvekkeemme pitäisi kyllä olla tomaatille riittävän lämmin paikka.

Sokerina pohjalla kestosuosikki basilika, jonka pikkuruisia taimia esittelin aiemmin. Tästä yksilöstä on napsittu lehtiä jo moneen ruokaan ja lisää on kylvetty pariinkin ruukkuun.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s