Marjastuskauden avaus

Marjastuskausi aukesi 21.7 korkean mäen marjapaikalla. Mustikoita oli vähän ja ne olivat pieniä. Litran verran saalista.

Toinen marjareissu kohdistui linjan pään marjapaikalle 24.7, jossa sato ei ollut paras mahdollinen. Eväät (paprika-juustoleivät ja kahvi) korvasivat vähäisen saaliin aiheuttaman pahan mielen 🙂 Kolmen ja puolen tunnin reissu suon laidalle ja takaisin.

Kolmas reissu tehtiin perhossuoralle, josta kuva on napattu. Isoja mustikanmöllyköitä löytyi ja vähän vattujakin. Sää helli poimijoita armottomalla pörötyksellä. Taas 3,5 h reissundeerus.

PÄIVITYS 30.7: Kolme reissua lisää: 1. Perhossuoralta reilu pari litraa mustikoita, aurinko pörötti. 2. Keltinmäessä vattuja narraamassa, saalis noin 3 litraa, vaikka mummot olivat jo kolunneet kaikki puskat lävitse. Aurinko pörötti.  3. Uutena paikkana iltapoiminnassa perhossuoran toinen puoli, jossa lupaavia maisemia toiseenkin käyntiin. Matka taittui tällä kertaa polkuttimella.

Päivitys: 5.8: Kävin itsekseni pehossuoran uudella paikalla, kun kettutyttö oli maalla. Vähän purkinpohjaa saaliina, josta tein mustikkapiirakan murukuorrutteella.

009Päivitys 17.8: Lauantainen mustikkaretki perhossuoran vasemmalle ”takarinteelle”. Pari litraa löytyi ja isoja puolukanmöllyköitä oli tulollaan. .-)

Päivitys 21.8: Noin puolitoista litraa mustikoita perhossuoran molemmin puolin. Kesäisen lämmin ja aurinkoinen päivä.

Päivitys 25.8: Samanlainen saalis kuin edellisellä reissulla suunnilleen samoista maisemista. Suorastaan helteinen päivä. Nytkin klo 16 mittarissa 20,7 astetta varjossa. Mustikat ovat vielä hyviä, joskin joitakin pehmenneitä oli. Puolukat punertavat, mutta eivät ole vielä kunnolla kypsiä.

Päivitys 7.9: Pilvipoutainen keli, 15 astetta ja puolukkareissu linjalle. Saalis oli ennätyshuono, vain pohja peittyi. 😦

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s