Välipalaa

Herkuttelimme taas tänään itse leivotuilla perunarieskoilla. Ohje oli ihan perussettiä ohrajauhopussin kyljestä. Kolmasosan jauhoista korvasin sämpyläjauhoilla. Rieskojen kaveriksi tein valkosipulilevitettä. Lisäsin levitteeseen vielä ruohosipulia. Nam!

Kestosuosikkini on marjasmoothie eli kotoisammin syrryytys. Tällä kertaa blenderissä hurisivat rahka, turkkilainen jogurtti, rasvaton maito, mustikat ja banaani. Loraus vaaleaa siirappia meni myös mukaan. Variaatioita on rajattomasti. Kuvassa näkyvä smoothie on aiempaa tuotantoa ja muistaakseni tehty pakastetuista mustaherukoista ja turkkilaisesta. Mainio konsti tuhota pakastemarjavarastoja. Pumpsukka ei välitä tällaisista juotavista herkuista, joten saan lipitellä koko satsin itse.

Lisäys 3.1.2014: Syrryytyksiä on kulunut syksyn mittaan paljon. Tänään uusin versio sisälsi A+ luomujogurttia, mustaherukoita, avocadoa, banaania, rouhittuja pellavansiemeniä, luomurahkaa ja lorauksen maitoa. Makeutusainetta ei tarvittu, kypsä banaani hoiteli sen puolen. Tällä tavalla saa avocadoakin käytettyä, kun se on kuulemma niin terveellistä…Kunhan joskus rohkenen tehdä smoothieta ilman jogurttia, niin postailen siitä kyllä erikseen 🙂

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s