Männiköstä pöperöksi

Tässä maassa on tapana viettää kaikenlaisia päiviä joko liputuksella tai ilman. Tänään vietetään ensimmäistä kertaa Suomen luonnon päivää. Kerrankin päivä, jota on oikeasti syytä juhlia!

Tänään oli upea elokuun viimeisen päivän auringonpaiste. Päivä alkoi heti aamusta aiheeseen sopivalla herätyksellä, kun tiaiset koputtelivat kerrostalokaksion ikkunalautaa. Kävimme myös marjametsässä tarkoituksenamme poimia puolukoita. Aiemmin löytämästämme paikasta joku oli jo käynyt keräämässä parhaat marjat (raakana, sanon minä), mutta puolisentoista litraa poimimme. Lisäksi minun oli ihan pakko poimia muutama desi mustikoita, joista tein pancakeja tällä aiemmin hyväksi havaitulla ohjeella. Puolukoista syntyi vispipuuro.

Joku varmaan ihmettelee tätä marjastustapaamme. Poimimme marjat aina käsin muutama litra kerrallaan. Onpahan sitten hyvä syy painella metsään useammin. Parempaa liikunta- ja rentoutumismuotoa ei ole. Nytkin vietimme metsän siimeksessä useamman tunnin.

Omalta osaltani tämä luonnon merkkipäivä jatkuu lukemalla Kaarina Davisin Toisinnäkijän päiväkirjaa. Suosittelen!

Lisäys 1.9: Sunnuntain puolukkainen päiväkahvipiirakka valmistui tällä ohjeella. Grahamjauhoja ei ollut, joten laitoin ruisjauhoja reilummin. Pohjan mausteeksi ripautin vähän kaardemummaa. Kermaviilin tilalla käytin turkkilaisen jugurtin ja rahkan seosta. Murea pohja ja maistuva täyte tuli. Pumpsukan mielestä liian hapanta.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s