Tiramisu

Pitkästä aikaa tein tätä italialaista herkkua. Ohjeena käytin vanhaa tuttua omista arkistoista löytynyttä reseptiä. Tämä on niiiiin hyvää!

Tiramisu

3 kananmunaa

3 rkl sokeria

1 prk (250g) mascarponea

vaniljaesanssia

vajaa paketillinen savoiardikeksejä (saa ihan peruskauppojen keksihyllystä)

1,5 dl espressoa+amarettolikööriä

kaakaojauhetta

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vanilja. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti juusto-keltuaisseokseen.

Lado kerros keksejä suorakaiteen malliseen vuokaan ja kostuta niitä amarettokahvilla (n. 1-1,5 rkl/keksi). Levitä keksien päälle kerros mascarpone-munaseosta. Levitä taas päälle keksejä, kostuta ja päälle toinen kerros.  Anna vetäytyä jääkaapissa kelmun alla mielellään yön yli.

Siivilöi päälle runsaasti kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Jos kaakaojauheen laittaa jo edellispäivänä, käy kuten kuvassa näkyy eli kaakao kostuu ikävän näköiseksi.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s