Jämälankatossut

Näitä Seiskaveikan jämiä on kertynyt nurkkiin vaikka kuinka. Tällaisia superhelppoja tossuja teen aina silloin tällöin. Eivät ehkä ole maailman kauneimmat tossut, mutta erittäin istuvat. Toimivat muun muassa loistavasti kumisaappaissa vaikkapa puutarhahommia tehdessä.

Ohjeen alkuperää en enää muista, sen verran kauan on ensimmäisten tossujen tekemisestä. Siis vuosikausia ellei jopa -kymmeniä. Nämä tossut on neulottu 3 mm puikoilla 37 numeroiseen kapeaan jalkaan sopivaksi. Luodaan 34 silmukkaa ja neulotaan ainaoikeaa sopivaksi katsottu määrä. Sen jälkeen neulotaan 2 o, 2 n ja lopuksi kavennetaan neulomalla aina kaksi oikein yhteen kunnes silmukat loppuvat. Ommellaan kärki umpeen ja virkataan teräosa kiinni kiinteillä silmukoilla, joita jatketaan koko tossun reunan ympäri. Lopuksi viimeistellään vielä nirkkokerroksella.

Leivonta- ja ruuanlaittorintamalla on ollut hiljaista. Samoja vanhoja reseptejä. Uutta kakkureseptiä sentään kokeilin. Mummin kakkuun laitettiin monenlaisia muhevia aineksia, mutta ei siitä ihan toivekakkua tullut. Vaniljajätskin kanssa kyllä ihan syötävää.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s