Mehevä porkkanakakku

Tätä hieman kevennettyä versiota porkkanakakusta olen tehnyt joskus vuosia sitten. Tälläkin kertaa kakusta tuli nimensä mukaista. Kakku on tehty tämän ohjeen mukaan, lisämausteena vähän kardemummaa, pähkinöiden tilalla mantelirouhe. Päällä Viola 13 % tuorejuustoa ja mantelirouhetta. Paistoaika venyi tunniksi.

Taikina
200 g porkkanoita (vajaa 3 dl raastetta)
1 dl (50 g) pähkinärouhetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1¾ dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 tölkki ananasmurskaa

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle
koristerakeita tai pähkinärouhetta


1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Valuta öljy ohuena nauhana munavaahtoon samalla vatkaten.

3. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja ananasmurska liemineen vaahtoon. Kääntele taikina sekaisin.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (irtoreunaiseen) vuokaan (halkaisija 22-24 cm). Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys ja nosta kakku uunista.

5. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa vuoasta. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele pinnalle halutessasi koristerakeita.

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s