Lähes täydellistä leipää

Niin kaupasta ostetussa kuin itse tehdyssäkin sekaleivässä tuppaa olemaan aina vähän samanlainen maku ja koostumus. Tänään onnistuin tekemään mielestäni lähes täydellistä leipää. Ilman ohjetta. Yritän tähän kuitenkin jonkinlaisen aineslistan raapustaa vastaisen varalle.

Lähes täydellinen sekaleipä

0,5 litraa vettä

pussillinen kuivahiivaa

loraus vaaleaa siirappia

1 tl hienoa merisuolaa

epämääräinen määrä pellavansiemeniä

epämääräinen määrä kauraleseitä

rouheisia sämpyläjauhoja noin puolet jauhomäärästä

vehnäjauhoja noin puolet jauhomäärästä

Valmistetaan kuten mikä tahansa leipätaikina. Kuvassa valmis, pehmeä taikina, joka on lähdössä kohoamaan mikroaaltouunin vedottomaan huomaan noin 10 minuutiksi. Kohonneesta taikinasta leivoin kaksi soikeaa leipää ja kohotus vielä noin 15 min. Kohotin leivät uunissa, jota olin pitänyt päällä 50 asteeseessa. Uuni nollalle ja leivät uuniin leivinliinalla peitettynä.

Kaverina oli 90-luvulta peräisin oleva uskollinen Philips. Ei kai näin kestäviä koneita enää tehdäkään?

Kohonneet leivät pois uunista ja uunin lämmitys 200 asteeseen. Paisto 30 min. alimmalla tasolla. Heitin puoli kahvikupillista vettä arinalle paiston alussa. Leivän kuoresta tuli mukavan rapsakka.

Tältä näyttää leipuli leikattuna. Täydellisen hyvää lämpöisenä aidon voin kanssa. Ensi kerralla pikkuisen enemmän suolaa…

Ohje on siis ärsyttävästi vähän sitä sun tätä niin ja niin paljon. Taatusti ei toista kertaa tule samanlaista leipää.

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s