Raparperipiirakka

Jokunen viikko sitten tein raparperipiirakkaa, jota varten ostin raparperit kaupasta ensimmäistä kertaa elämässäni. Hesarin ruokasivuilta löytyi tämä resepti.

Murupinta:

100 g suolaista voita
2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

 
Piirakkataikina:

2 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g suolaista voita
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
600 g raparperia paloina

 Tee ensin pinnalle tuleva muruseos. Kuutioi kylmä voi ja lisää sokeri sekä jauhot. Sekoita nopeasti pikkurillin pään kokoisiksi kokkareiksi. Säilytä pakastimessa ennen piirakan päälle laittamista.

 Tee piirakkapohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

 Kiehauta maito, kerma ja paloiteltu voi niin, että voi sulaa. Kaada nauhana muna-sokerivaahdon joukkoon samalla vatkaten.

 Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muiden ainesten joukkoon siivilän läpi. Sekoita varovasti nostellen.

 Levitä piirakkataikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25 cm x 35 cm). Ripottele päälle raparperin palat ja pinnalle murua.

 Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla.

Mehukas piirakkahan siitä tuli. Sokerin määrä on tosin valtaisa, vähempikin riittäisi.

 

 

 

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s