Marengit

Tein eilen vanhaa tuttua mustikka-kardemummajäätelöä. Siitähän sitten jää niitä valkuaisia, joita ei raaski heittää menemään. Siispä marenkeja tekemään. Luin useita ohjeita ja päädyin perusohjeeseen: Neljä valkuaista kovaksi vaahdoksi ja sekaan 2 dl tavallista taloussokeria. Pursotetaan öljytylle leivinpaperille. Paistetaan kiertoilmalla 100 asteessa 1,5 h, sitten vielä 50 asteessa puolisen tuntia. Uuni nollille ja annetaan vielä kuivua jälkilämmössä. Tällä menetelmällä tuli rapeita, ruskistumattomia marenkeja kaksi pellillistä.

 

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s