Suolaiset tartaletit

Männä viikolla investoin kuuteen irtopohjaiseen tartalettivuokaan. Tänään testasin niitä valmistamalla pekoni-juustotartaletteja. Alkuperäinen ohje on täältä, mutta muokkasin täytettä aikalailla. Omassa versiossani oli pekonia, fetatyyppistä salaattijuustoa, sipulia, paprikaa ja valkosipulia. Kaikki ainekset fetaa vaille kävivät paistinpannulla.

Taikinaan olisi ehkä pitänyt laittaa hieman lisää nestettä, koska se tuppasi murenemaan kaulitessa. Ensikertalaisen moka oli myöskin taikinapyörylän jättäminen liian pieneksi, mistä seurasi liian matalareunainen leivonnainen.

Ohjeen paistoajat vaikuttivat jo heti alkuun liian pitkiltä. Paistoin pohjia n. 13 min. Jätin välipaiston pois ja lisäsin täytteet heti folioiden poiston jälkeen. Sen jälkeen paistoin piiraita vielä noin 20 min.

Lopputulos oli kohtalaisen hyvä. Otsikon mukaisesti tartaletit olivat todellakin suolaisia johtuen juuston valtaisesta suolamäärästä. Pelimatkalta illalla kotiutuva Pumpsukka saa maistaa näitä uutuusherkkuja salaatin kera.

Advertisements


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s