Puolukkapiirakka

Syksyn ensimmäiset puolukat poimittiin pari päivää sitten. Kypsyys ei vielä ole optimaalinen, mutta kyllähän marjat vispipuuroon ja piirakkaan kelpasivat. Reseptiä on muunneltu siten, että täytteeseen käytettiin turkkilaista jogurttia, jota maustettiin lähinnä sokerilla, kun vaniljasokeri oli päässyt vähiin. Sen sijaan tavoilleni uskollisena lisäsin pohjaan reilusti kardemummaa. Erittäin maukas piirakka, täyte suorastaan sulaa suussa.

Ainekset

Pohja

1 kananmuna
3/4 dl sokeria
100 g pullomargariinia
2½ dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamjauhoja ja 1½ dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

4 dl vaniljajogurttia (tai jogurttia ja 2 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa
½-1 dl sokeria (jogurtin makeudesta riippuen)
1 rkl maissitärkkelystä
4 dl puolukoita
Tee näin: 
  1. Vatkaa muna ja sokeri sekaisin, lisää rasva ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri jaleivinjauhe.
  2. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja ohuesti reunoille (halkaisija 30 cm).
  3. Sekoita täytettä varten jogurtti, munat, sokeri ja maissitärkkelys ja kaada pohjalle.
  4. Ripottele päälle puolukat ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Laita loppuvaiheessa päälle leivinpaperi, jos reunat uhkaavat tummua.
 Kommentti 27.9.2015: Testattu nyt myös mustikkaisena. Pehmeän täyteläisen nam! Täytteeseen riittää yksi muna.
Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s