Ympyräliivi

Katselin lankavarastojani, kun mieleni teki virkata villalangasta. Valitsin kaksi 100 g kerää Alizea, toinen pätkävärjättyä ja toinen yksiväristä. Muistelin nähneeni jossain ympyräliivin tai pyöröliivin, mutta varsinaista ohjetta en kuitenkaan netistä löytänyt. Kuvia upeista liiveistä katselin muun muassa täältä. Jostain muistan lukeneeni, että virkataan ympyrää kunnes sen leveys on kainalosta kainaloon. Sen jälkeen jätetään aukot kädenteille ja jatketaan ympyrän virkkaamista kunnes koko on sopiva.

Aloin siis virkata ympyrää. Alize osoittautui mukavaksi langaksi myös virkkauksessa. Käytin 3,5 mm koukkua. Vaihtelin kerrosten pylväsryhmien kokoa sen mukaan vetikö virkkaukseni kupille vai pyrkikö se poimuilemaan reunoista. Tämä pitää tarkistaa jokaisen kerroksen jälkeen. Poimujahan tällaisessa liivissä saakin olla.

 

Liivin kiinnityksen ratkaisin vanhalla rihkamasoljella, kun sopivaa nappia ei huushollista löytynyt.

Tarkoitus oli kuvata selvennykseksi liivi ympyrän muodossa. Tässä kuitenkin toteutui alle viidessä sekunnissa väite, että kissa hakeutuu ympyrän keskelle.

Tai siis tarkemmin sanoen kaksi kissaa…No, kuvista näkyy, että kyseessä on todellakin ympyrä. Kädentiet on jätetty 45 silmukan pituisiksi eli etuosaan on luotu 45 ketjusilmukkaa. Reunassa on virkattu kaksi kerrosta pylväitä yksivärisellä, koska kirjava lanka loppui. Lankaa tähän kului siis vajaat 200 g. Jos olet suurempaa kokoa kuin S, lankaa on varattava enemmän.

 

Mainokset

2 kommenttia on “Ympyräliivi”

  1. Marjaana sanoo:

    Ihana nähdä ympyräliivisi! Tein itse viime syksynä samanlaisen, just samoilla ohjeillakin. ”jossain näin kuvan, eiköhän se jotenkin näin menisi…” 🙂 Tosi kivan värikäs tuo sinun liivisi. Minun versioni löydät Villasukkavuosi-blogista, näin äkkiseltään sanoisin että viime elokuun jossain postauksessa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s