Stollen

Leivontakärpänen puraisi näin adventin aattona. Ensimmäistä kertaa elämässäni leivoin saksalaista herkkua Stollenia. Täytyy sanoa, että aika hyvää tuli. Ohje löytyy täältä.  Appelsiinikuoripaloja en laittanut, koska niitä ei kaupassa ollut. Sen sijaan jumborusinoita ja manteleita (kokonaisista kuorituista karkeaksi rouhittuja) tuli reilummin. Muuten ohjetta on noudatettu orjallisesti – jopa rommia ostettiin tätä varten. Sukaatit olisivat saaneet olla värikkäämpiä.

20161126_165608

Tässä stollen-versiossa mantelimassa on laitettu paloina keskelle ja se näkyykin kuvassa löysänä keskiosana. Joissakin ohjeissa massa raastetaan taikinaan mukaan. Mikä sitten lienee se perinteinen tapa?

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s